Welcome

A A  

 

Posts » pagliuca harvard life lab

Shepley featured in new book on innovative office environments

Monday, 7 April 2008

Shepley Bulfinch’s open and collaborative Boston office and design studio wins kudos in the newly published book, Innovations in Office Design: The Critical Influence Approach to Effective Work Environments, by Diane Stegmeier (John Wiley & Sons, Inc).

The firm’s Seaport District office is cited as an exemplar of workplace design, inspiring collaboration, information exchange, and the generation of new ideas. Attention is drawn to the office’s clustering spaces for scheduled and spontaneous interaction, where staff members cross paths while arriving for a planned project meeting, an impromptu team brainstorming session, or a casual one-on-one dialogue. The open environment fosters a culture in which Shepley staff can easily leverage the creativity and insight ...[more]

Bates residential complex dedicated

Friday, 17 August 2007

Brunswick, ME – Bates College dedicated its new 150-student residence complex in a ceremony today. President Elaine Tuttle Hansen and Pam Wichroski, Bates’ project manager for the facility’s construction, spoke at the event. The complex, comprising two residence wings and a central community gathering space, is linked by glass-walled bridges. The sophisticated structure will support student academics and foster social interaction, all with the smallest possible environmental footprint. Within the central building, a vibrant, light-filled laundry room serves as a popular area for study and conversation. One student termed the space “my favorite place in the building,” particularly the natural light and wireless access.

Hansen noted that the project “gives ...[more]

Emma Willard School completes first phase of renovation

Tuesday, 22 May 2007

Troy, NY – Phase 1 of the two-part renovation of community life spaces at the historic Emma Willard School has been completed and enthusiastically welcomed on this independent school campus in upstate New York. This phase of the renovation of first and ground floor spaces in Sage/Hyphen/Kellas encompasses a renovation and dining room addition.

The dining room was designed to create a “welcoming hearth” for students, with a feel akin to that of a kitchen in a very large stately home. The design integrates health and wellness into other elements of intellectual life of the campus. Good nutrition is provided a cultural context, in a setting that is both uplifting and ...[more]

Kanbar Campus Center wins design excellence award

Monday, 16 April 2007

The Kanbar Campus Center at Philadelphia University was one of four student centers to receive the 2007 Facility Design Award of Excellence at the Association of College Unions International (ACUI) annual conference in Atlanta last month.

Entries were judged not only on the basis of the facilities’ appearance, but also on the process used to arrive at the design and how the new or renovated facility has impacted the campus.

The 75,000 s.f., $17 million Kanbar Campus Center opened in September 2006. Designed as a “campus street,” the building connects the university’s academic precinct with its recreation and athletic facilities. Its design, with a wall of windows, captures the natural setting and ...[more]

Maine Holocaust Human Rights Center profiled in national press

Monday, 2 April 2007

The Michael Klahr Holocaust Human Rights Center, on the campus of the University of Maine in Augusta, was the subject of an Associated Press article carried in the LA Times, Boston Globe, and a host of other papers nationwide today.

The 6,000 s.f. Center, which will be completed and dedicated later this year, is named in honor of a survivor of the Holocaust who settled in Maine.

The Center’s design, inspired by the petals of a flower, symbolizes life and renewal. The design was selected from more than 120 submissions from architects around the world.

Shepley Bulfinch wins AIA Green Design Competition

Friday, 2 June 2006

BOSTON, MA — Shepley Bulfinch Richardson and Abbott has been selected as one of three winning entries out of 80 project submissions in the AIA Committee on the Environment (COTE) national House for an Ecologist Competition. The award-winning design of the Water Wall House was created by Andre Kamili, Cindy Lee and Jesse Taylor, young designers at Shepley Bulfinch. The winning projects are selected as best-practice examples of a high-performance, sustainable design approach.

The Water Wall House, designed by Andre Kamili, Cindy Lee and Jesse Taylor, was one of three winning designs among 80 submissions in ...[more]