Welcome

A A  

 

Posts » cancer center

Praise for Smilow Cancer Hospital

Tuesday, 8 December 2009

Sunday’s New Haven Register carried a glowing review of the recently completed Smilow Cancer Hospital at Yale-New Haven Hospital. Applauding the designers of the complex 14-story project, reporter Ann DeMatteo called out a number of features for particular note, including the 30-foot granite water wall in the building’s lobby, as well as the seventh-floor healing garden and the extensive use of natural light.

Smilow, which saw its first patients in late October, is scheduled for completion in the spring of 2010. The hospital is targeting a minimum of LEED certification for its sustainable design features.

A stroll through Smilow Cancer Hospital – New Haven Register

New clinical trials center for Yale New Haven Health System

Friday, 30 September 2016

Clinical Trial Yale New Haven Health Infusion Bay Rendering

Healthcare is often a balancing act, and healthcare design relies on a similar pattern of balance of discipline and nurturing, privacy and community, and staff and patient interaction. During the renovation of the new Phase 1 Clinical Trial Center, a part of Yale New Haven Health System’s Smilow Cancer Hospital, the Shepley Bulfinch team witnessed this first hand, as we focused on the equilibrium between patient experience, logistic requirements, and staff needs central to a clinical cancer ...[more]

Lahey Clinic 2nd Annual 5K Cancer Walk

9 June 2007

Lahey Clinic, Burlington, MA


Love at first sight: The marriage of a community hospital and an academic medical center

21 March 2016

ASHE PDC Summit 2016, San Diego, CA

Jennifer Aliber, AIA, FACHA, Shepley Bulfinch
Stephen Carbery, BE, MBA, Yale New Haven Health System
Mario Vieira, AIA, Shepley Bulfinch

Interior Design honors for Phoenix Financial Center

Monday, 7 December 2015

2015 BOY award winner seal 150pxShepley Bulfinch’s renovation of the South Rotunda of the Phoenix Financial Center took home top honors in the 2015 Interior Design magazine Best of Year (BOY) Awards in the Designer’s Own Office category. Winners were announced at Interior Design’s Best of Year Gala in New York last week.

The Phoenix Financial Center was designed by Peruvian-born architect W.A. Sarmiento and completed in 1964, and today is one of the city’s most prominent mid-century buildings.

As well as creating a new home for the firm’s Phoenix office, this restoration and adaptive reuse project celebrates an important ...[more]

LEED Gold for Phillips Academy wellness center

Thursday, 3 December 2015

LEED 2015 GOLD medallion 150x150The US Green Building Council has awarded LEED Gold Certification to The Rebecca M. Sykes Wellness Center at Phillips Academy. It is the second LEED-certified building on the school’s Andover, Massachusetts, campus.

The sustainable design of the 17,000 square foot center reinforces the Center’s emphasis on health and well-being. “This is another testament to this beautiful new Wellness Center supporting Andover’s larger initiatives in individual and community health,” said Phillips Academy Medical Director Dr. Amy Patel.

The Center’s sustainable centerpiece is its geothermal system, with a 19-well field that lies beneath the ...[more]

Design strategies to support a geriatric center of excellence

20 April 2015

Environments for Aging conference, Baltimore, MD

Mario Vieira, AIA, Shepley Bulfinch
Lisa Walke, MD, AGSF, Yale School of Medicine
James Wisniewski, AIA, Michael Graves & Associates

Design honors for Smilow Cancer Hospital, Enga

Friday, 6 February 2015

BSA Design AwardsTwo Shepley Bulfinch projects were recognized for their design at the Boston Society of Architects’ 2014 Design Awards Gala on January 29.

Smilow Cancer Hospital at Yale-New Haven took home an honor award for healthcare facility design. Director Cathy Lange accepted the ‘Hobson’ for the project team at last week’s ceremony.

In their remarks, the design jury noted how “the architect delivered with clean, simple, and timeless design… The exterior design is very sensitive, with arrays of windows, terracotta screens, and glass stair towers combining for an elegant urban expression.”

The 500,000 square ...[more]