Welcome

A A  

 

Posts » design

Design notes: the 2011 Fellowship Poster

Friday, 28 January 2011

How do you match the resounding success of our 2010 Fellowship Poster, designed by Experimental Jetset? By inviting Michael Bierut of Pentagram to design the 2011 poster.

I’d like to share some insights about the design process, strategy, and design thinking behind the poster itself. Our design brief to Michael was essentially to match the quality of the candidates we’re seeking as this year’s Fellow: someone who combines a high-level and perhaps rare combination of extraordinary design talent, creativity, passion, intuition, appetite and ...[more]

Library design honors for University College Cork

Friday, 17 December 2010

The Boole Postgraduate Research Library at University College Cork in Ireland has received a “High Commendation” from the Society of College, National and University Libraries (SCONUL) in the Society’s 2010 Library Design Awards, announced earlier this month.

The citation reads, in part, “This… extraordinary environment work[s] well for its audience. The building is linked to its environment and to the rest of the campus through the clever use of materials. The atrium has a wonderful sense of light, making an impressive entrance to the building. There is a strong ...[more]

Shepley ranks among country’s top design firms

Thursday, 16 December 2010

Shepley Bulfinch has maintained its strong ranking among top architecture firms in the US, in the results of the Giants 300 survey published in Building Design + Construction magazine this month. The firm was ranked 29th overall, and 29th and 54th respectively in education and healthcare design. The survey also gave a nod to Shepley’s environmental commitment, ranking the firm among the country’s top 100 green design firms for the third consecutive year.

The firm’s sustainable projects in the past year include McClay Library at Queen’s University Belfast in Northern Ireland, which ...[more]

Interior Design award for The LINK

Saturday, 4 December 2010

The LINK received a Merit Award in Interior Design magazine’s Best of the Year (BOY) 2010 awards, announced in New York on December 3. The Phoenix, Arizona, mixed-use building, which was renovated in 2008, is home to Shepley Bulfinch’s Phoenix design studio.

Located at the heart of Phoenix Cultural District, the 8,000 square foot building is a model of adaptive reuse, with a renovation that re-purposed the structural shell of this two-story mid-century commercial structure and transformed it into building stock for the 21st century. The design studio is located on ...[more]

Shepley Bulfinch: How we work

Friday, 8 October 2010

What do we mean when we talking about working collaboratively? This video was filmed in our Boston office this summer as architects, planners, and designers work through series of diagramming exercises.

Designing for a future

7 October 2010

NOMA 2010 conference, Boston, MA

Rod Henmi, HKIT Architects, moderator
Ralph Jackson, Shepley Bulfinch
Curtis Moody, Moody-Nolan

Two environmental excellence awards for Phoenix LINK

Monday, 4 October 2010

The LINK took top honors in the 30th annual Valley Forward Environmental Excellence Awards, announced in Phoenix on October 2. The mixed-use building, which was renovated in 2008, received a Crescordia (first place) Award (Commercial/Mixed-Use) and a Merit Award (Historic Preservation).

In contrast to prevailing trends, the LINK boldly chooses to preserve the cultural identity of the structure’s facade and neighborhood while re-purposing it. Located at the heart of the Phoenix Cultural District, the 7,000 square foot LINK re-purposes the structural shell of this two-story mid-century commercial structure and, ...[more]

Ashley Hall School wins design excellence award

Monday, 7 June 2010

The Library and Science Center at the Ashley Hall School in Charleston has received a 2010 Merit Award for Excellence in School Building and Design from CEFPI’s South Carolina chapter.

The center was dedicated in 2009, the centennial year for this independent girls’ school. The school’s rich history informed the project design, which drew inspiration from the proportion and detail of nearby McBee House, the campus’ iconic structure. The Library occupies two floors of the new building, while the third floor and renovated space in adjoining Jenkins ...[more]