insight.shepleybulfinch > civic work

Interior Design award for The LINK

Saturday, 4 December 2010

The LINK received a Merit Award in Interior Design magazine’s Best of the Year (BOY) 2010 awards, announced in New York on December 3. The Phoenix, Arizona, mixed-use building, which was renovated in 2008, is home to Shepley Bulfinch’s Phoenix design studio.

Located at the heart of Phoenix Cultural District, the 8,000 square foot building is a model of adaptive reuse, with a renovation that re-purposed the structural shell of this two-story mid-century commercial structure and transformed it into building stock for the 21st century. The design studio is located on the second floor, while a cafe, boutique, and gallery occupy the street elevation. The ground-floor facade of glass panels slides open, enlivening the urban fabric and blurring the boundaries between the streetscape outside and activity within.

This is the fourth award for the LINK, winner of two 2010 Valley Forward Environmental Excellence awards and a 2009 Best of Interior Design award from Southwest Contractor. This is also the second time in as many years that the firm’s work has been honored by Interior Design. The BSH showroom and corporate training center received a Merit Award from Interior Design in 2009.


Comments are closed.